Boekentips

Amadé en de torenschat – Roel Arnold

Vind je de luisterverhalen leuk, en wil je het boek zelf lezen? Bestel dan hier het boek.

Amadé en de torenschat

De vier muziekverhalen in korte bewoordingen: een avontuurlijke reis naar New York, een koerier die niet weet wanneer hij moet stoppen, een mannetje dat een beetje brutaal is en een hond die zijn baasje uitlacht. Geïnspireerd door de muziek van Dvorak, Beethoven, Mozart en Bartok.

In de verhalen uit de liefde voor de klassieke muziek u zich niet alleen in woorden, maar ook in een rijke fantasie die door deze muziek ontstaat. Ga mee op reis met de hoofdpersonen en beleef hun onverwachte gebeurtenissen mee en maak leerzame gedachtensprongen. De muziekverhalen geven ook feiten weer uit de tijd en het leven van de componist. Hierdoor ontmoet fictie feiten.

Prijs: € 14.95

Het ideale boek voor muziekonderwijs op de basisschool

Dit boek gebruiken de muziekleraar-opleidingen om hun studenten klaar te stomen voor hun mooie taak.

Inhoud:

– Liedbundel met 251 liedjes voor alle groepen van de basisschool
– Voorzien van vele aanleertips en lestips
– Met vrolijke tekeningen in full color
– Alle opnames van liederen op cdrom ingesloten (eerste couplet en refrein)

Prijs: € 39,50

Maestro – Ernestine Brikkenaar van Dijk

Lees het bijzondere verhaal van Paul Godwin en hoe muziek een leven kan redden en beïnvloeden.

Paul Godwin

Aan het begin van het verhaal, en van de 20ste eeuw, kan je niet bevroeden wat deze musicus allemaal te wachten staat. In een overzichtelijk en persoonlijk verhaal neemt de schrijfster ons mee met alle klappen die Pinkus Goldfajn, beter bekend als Paul Godwin, meemaakt. Zijn harde vioolleraar is zowel een plaaggeest en en de redding van Paul en zijn carrière geweest. Van de ene kant schrik je om waartoe de mensheid in staat is, van de andere kant bewonder je hoe een persoon kracht en doorzettingsvermogen vindt hiermee om te gaan. Van Wenen, naar Berlijn, naar de rest van de wereld, hij overleeft de bruutste tijd en weet zijn waardigheid en menselijkheid te bewaren.

Dank je Ernestine Brikkenaar van Dijk voor het vertellen van het ontroerende en verbijsterende levensverhaal van de violist Paul Godwin (1902-1982). 

Prijs: € 20,00

Nootzaak – Maurice Wiche

Mooie columns van een meesterverteller over klassieke muziek

Maurice Wiche

Zou je muziek anders beluisteren wanneer je weet wat een componist ermee bedoeld heeft? Vermoedelijk wel, al zijn er ook mensen die zonder kennis van enige achtergrond hun eigen verhaal bij de noten fantaseren. Wanneer een stralende zonsopgang beschreven wordt verbeelden ze zich een innige omhelzing met hun geliefde, of, wie zal het zeggen, een stel soezende konijntjes. Zolang je je fantasie gebruikt zijn de gekste dingen mogelijk, maar het kan ook weleens gaan knagen: dan wil je weten wat de componist voor ogen stond. Misschien wel eerst een stralende zonsopgang, daarna een stel soezende konijntjes dat elkaar innig omhelst.

Ik heb meegemaakt met hoeveel kennis en inzicht Maurice Wiche spreekt over klassieke muziek en kan je dit boek aanraden.

Prijs: € 19.95

Mozart - Lien van Horen

Uit de Junior Informatie serie

Een kinderboek over Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart was een wonderkind. Hij kon als kleuter al heel goed piano en viool spelen. En op zijn vijfde schreef hij zijn eerste muziekstuk. Mozart is een van de beroemdste componisten van klassieke muziek. Tegenwoordig wordt zijn muziek nog steeds gespeeld. Er zijn ook muzikanten die zich laten inspireren door Mozart. Ze bewerken zijn muziek voor hun eigen muzieksoort, zoals pop of hiphop.

Wat Mozart al had gecomponeerd en bereikt op jonge leeftijd, zal de tieners van nu in vele opzichten verbazen.

Prijs: € 15,00