Wie is Roel Arnold? Wie is de markante oprichter en creatief directeur van MusikRoel? Hier vind je meer over hem en zijn wapenfeiten.
Hij beheerst vele ambachten - veelzijdig.
Roel Arnold (1967) is een man met veel eigenschappen en veelzijdigheid. Ooit had hij een internationale marketing- en verkoopcarrière daarna doceerde hij aan universiteiten in Eindhoven en Zagreb. Gedurende zijn hele carrière waren er twee vaste waarden. De ene was zijn activiteit als hockeytrainer, die hem uiteindelijk op vele plaatsen, waaronder Wenen, bracht. Een paradijs voor hem omdat je daar de voorstellingen van verschillende operahuizen kon zien. De andere is zijn passie voor klassieke muziek die duidelijk werd zodra hij kon lopen. Klassieke muziek enerzijds en training en lesgeven anderzijds hebben hem doen besluiten om met MusikRoel te beginnen.

Aan beide universiteiten heb ik verschillende vakken ontwikkeld, wat ik met veel plezier en innovatie en creativiteit heb gedaan. De basis is dat leren leuk, spannend en activerend kan zijn, wat betekent dat studenten toepassen wat ze leren.
Roel Arnold
Van pianospelen tot MusikRoel
Als scholier leerde hij goed piano spelen, vooral de sonates van Mozart, en de saxofoon, waar hij in een fanfare speelde. Helaas mocht hij zijn hartskeuze niet maken, en dus geen conservatorium. Gelukkig vond hij uiteindelijk met MusikRoel toch zijn plek. Als veldhockeytrainer en later leraar, leerde hij het belang om spelers en studenten het geleerde te laten toepassen; hij noemt dit de activering van het leren, wat de basis vormt voor zijn MusikRoel concept, leren en toepassen.
Klassieke muziek verveelt nooit, levert elke keer iets nieuws op en biedt een onvoorstelbare rijkdom aan ideeën, emoties, uitdrukkingen, gedachten en interpretaties. Die rijkdom moeten we met zoveel mogelijk mensen delen en ervoor zorgen dat kinderen op jonge leeftijd dit leren kennen.
Roel Arnold
Van schrijver tot mediamaker
Nu lid van de ÖSV, was zijn eerste stap het schrijven van de muziekverhalen, het produceren van het luisterboek, en tenslotte de lesopdrachten. Dit laatste brengt alles samen als een kant-en-klaar hulpmiddel voor docenten en plezier voor de leerlingen. Zonder plezier is er geen prestatie, is een van zijn uitspraken. Daarnaast bracht hij Bobby's Coding Song uit, een schoollied om kinderen te leren coderen.

